En Kycklingsallad är en perfekt rätt för en fin sommarkväll då solen värmer och man vill sitta ute länge och njuta av den sköna sommarkvällen och inte ägna alltför lång tid att tillaga sin middag. Kycklingsallad kan varieras på många olika sätt och man kan ha många tillbehör som förhöjer smakerna. Man kan välja att tillaga sin egen kyckling eller köpa en färdiggrillad beroende på hur lång tid man vill ägna sig åt matlagningen. Här valde jag att grilla en hel kyckling i ugnen och sedan dela upp den i fina bitar till salladen. Tillagningtid ca 2 timmar.

Ingredienser för 4 portioner:
Grillad kyckling:
1 hel färsk kyckling
Smör el olja
1 msk kinesisk soya
Salt
Svartpeppar
Grillkrydda

Salladen:
1 påse blandad sallad
4 tomater
2 rödlökar
1/2 gurka
2 paprikor
4 ägg

Dressing:
1 msk curry
4 msk majonäs
4msk creme fraiche
salt
svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kycklingen och ta ur den. Lägg kycklingen med bröstet upp i en ugnsform. Smält lite smör och ta i soya, salt, peppar och lite grillkrydda. Pensla på marinaden på hela kycklingen och häll sedan över det sista. Sätt in kycklingen och stek den i nedre delen av ugnen i ca 30 min och ta sedan ut den för att pensla över den med skyn. Sänk sedan värmen lite till ca 150- 175 grader och stek i 1 timme till.  Ta sedan ut den och skär ett snitt i den för att se så att den är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70-75 grader. Till sist sätt på grillfunktionen och sätt in kycklingen i 5 min till för att få färg. Ta ut den och låt svalna innan du skär upp den. Under tiden kycklingen är i ugnen så kokar du äggen i ca 6 min. Låt svalna och skala dem. Skär dem i små klyftor. Ta sedan fram alla grönsaker och hacka dem i lagom stora bitar. Blanda sedan ner alla ingredienser till salladen i en stor fin skål och lägg i salladsbestick. Häll upp dressingen i en skål bredvid salladen så de som vill får ta dressing.

Servera gärna med något gott bröd, smör och en smakfull god ost till.

Låt smaka!